Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ticker

6/recent/ticker-posts

Τι είναι το πόκερ;

 Δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος ορισμός ο οποίος να είναι σε θέση να καλύψει πλήρως τον όρο "πόκερ", παρά το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των παραλλαγών του παιχνιδιού μοιράζονται περίπου τους ίδιους κανόνες. Το πόκερ παίζεται στις χαρτοπαικτικές λέσχες(κυρίως μέσα σε καζίνο) σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσα σε σπίτια, και τα τελευταία χρόνια και στο ίντερνετ.

Το πόκερ που παίζεται στις Χαρτοπαικτικές Λέσχες και στο Ίντερνετ αποτελείται κυρίως από παιχνίδια stud, draw και flop. Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς παραλλαγές του πόκερ είναι το Texas Hold 'Em, Seven και Five Card Stud, Omaha High, Omaha High/Low και το Razz. Στα παιχνίδια που στήνονται μέσα σε σπίτια ωστόσο, υπάρχουν χιλιάδες παραλλαγές του παιχνιδιού, μερικές από τις οποίες αν καθήσετε να τις παρακολουθήσετε δύσκολα θα καταλάβετε ότι πρόκειται για πόκερ!Σήμερα η πιο δημοφιλής παραλλαγή πόκερ στον κόσμο είναι το Texas Hold 'Em. Αυτό χάριν στην τηλεοπτική κάλυψη η οποία πρόβαλλε την απλότητα του παιχνιδιού : που απαιτεί μόνο ένα λεπτό για να το μάθεις (όπως αναφέρει ένας διάσημος συγγραφέας του πόκερ) και μία ολόκληρη ζωή για να βελτιώνεσαι!

Το περιβάλλον

Oνλάϊν Πόκερ
Χωρίς αντεγκλήσεις για άσχημα χτυπήματα, ή ατμόσφαιρα γεμάτη καπνό και μέσα από την άνεση του δικού σας σπιτιού το online πόκερ έχει γίνει το μέρος όπου μπορείτε σίγουρα να βρείτε ένα παιχνίδι πόκερ στα μέτρα μας 24 ώρες το 24ωρο. Μπορείτε να παίξετε είτε εντελώς δωρεάν με εικονικά χρήματα είτε επιλέγοντας ένα τραπέζι με στοιχήματα πολύ χαμηλά - όπως για παράδειγμα 5 λεπτά - μέχρι να μάθετε το παιχνίδι της επιλογής σας.

Παραδοσιακές Αίθουσες Πόκερ
Οι χαρτοπαικτικές λέσχες γίνονται ολοένα και πιο φιλικές στους αρχάριους προσφέροντας τουλάχιστον μία βραδιά για πρωτάρηδες την εβδομάδα. Εδώ το πόκερ είναι πιο αργό από ότι στο ίντερνετ γιατί ένας ντήλερ ανακατεύει την τράπουλα και μοιράζει τα φύλλα. Πολλές λέσχες έχουν διαφορετικούς κανόνες γιαυτό καλό είναι να τους ελέγχετε πριν ξεκινήσετε να παίζετε, για παράδειγμα σε τουρνουά με χαμηλά στοιχήματα ή βραδιές αρχαρίων, ίσως να χρειάζεται να μοιράζετε τα φύλλα για το τραπέζι ή για τον εαυτό σας(αυτο-μοίρασμα).

Οι παίκτες

Ο αριθμός των παικτών μπορεί να διαφέρει από δύο (γνωστό και ως heads-up) μέχρι και δέκα στα παιχνίδια με χρήματα ή στα τουρνουά ενός τραπεζιού. Στα τουρνουά πόκερ πολλαπλών τραπεζιών όμως ό αριθμός αυτός είναι απεριόριστος - εκτός αν υπάρχει σχετικός όρος από το διοργανωτή του τουρνουά - και συχνά φθάνει πάνω από 1000 παίκτες! Οι τυπικοί κανόνες που ισχύουν σε ένα τουρνουά δέκα ατόμων είναι ότι οι τρεις πρώτοι παίκτες μοιράζονται τα χρήματα,συνήθως 50% πηγαίνουν στον 1ο, 30% στον 2ο και 20% στον 3ο.

Το πρώτο παιχνίδι, βήμα προς βήμα

Ας υποθέσουμε ότι παίζετε ένα τουρνουά 10 παικτών (γνωστό και ως Sit N Go) στο ίντερνετ:

  1. Μόλις οι δέκα παίκτες συμπληρωθούν, το παιχνίδι θα ξεκινήσει και θα λάβετε μία θέση.
  2. Το παιχνίδι ξεκινάει όταν εμφανισθεί το κουμπί του ντήλερ (σημάδι 'D') και δύο παίκτες αντίστοιχα ποντάρουν τα ανοίγματα (blind bets), το μικρό και το μεγάλο blind.
  3. Σε κάθε παίκτη μοιράζονται δύο φύλλα. Ο παίκτης που κάθεται αμέσως μετά το μεγάλο blind είναι ο πρώτος που ξεκινάει.
  4. Όταν έρθει η σειρά σας έχτε την επιλογή να κάνετε call, raise ή fold(πάσο). Αν είχατε ποντάρει το μικρό blind τότε έχετε ήδη τοποθετήσει τα μισά από το στοίχημα που απαιτείται, αν είχατε ποντάρει το μεγάλο blind τότε έχετε ήδη τοποθετήσει το στοίχημα που απαιτείται για να δείτε το flop, εκτός αν κάποιος παίκτης έχει κάνει raise προτού έρθει η σειρά σας. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να κάνετε re-raise, call ή fold.
  5. Το Flop: Είναι τα τρία πρώτα κοινά φύλλα που μοιράζονται ανοικτά στο ταπί. Κάθε παίκτης του τραπεζιού που δεν πήγε πάσο πριν το flop, μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα φύλλα για να βελτι΄ψσει το χέρι του. Ακολουθεί ένας γύρος στοιχημάτων. Αν κανένας παίκτης δεν ποντάρει μπορείτε απλά να κάνετε check και να δείτε και το επόμενο φύλλο χωρίς να τοποθετήσετε επιπλέον χρήματα στο pot. Αν όμως κάποιος παίκτης στοιχηματίσει, τότε θα πρέπει οπωδήποτε να κάνετε call ή raise για να μπορέσετε να δείτε το επόμενο φύλλο, αλλιώς θα πρέπει να πάτε πάσο.
  6. Το Turn:Το τέταρτο κοινό φύλλο που μοιράζεται ανοικτό στο ταπί. Ξανά κάθε παίκτης που δεν έχει πάει πάσο μπορεί να κάνει check, bet, call, raise ή fold ανάλογα με το τι έχουν κάνοι οι υπόλοιποι παίκτες.
  7. Το River:Το πέμπτο και τελευταίο κοινό φύλλο που μοιράζεται ανοικτό στο ταπί. Εδώ μπαίνουν και τα τελευταία στοιχήματα. Αν κάποιος παίκτης ποντάρει και κάποιος άλλος κάνει call, τότε αποκαλύπτουν τα φύλλα τους (showdown) και αναδεικνύεται ο νικητής.
  8. Αν σε οποιοδήποτε στάδιο του παιχνιδιού κάποιος παίκτης ποντάρει και κανείς άλλος δεν κάνει call, τότε αυτός κερδίζει αυτομάτως ολόκληρο το pot. Σε αυτήν την περίπτωση ο νικητής έχει την επιλογή να δείξει τα φύλλα του ή απλά να τα επιστρέψει πίσω στο ντήλερ χωρίς να τα φανερώσει (γνωστό και ως mucking)
  9. Μόλις κάποιος παίκτης κερδίσει το pot, αυτομάτως ξεκινάει ο επόμενος γύρος, ενώ το κουμπί του ντήλερ μεταφέρεται κατά μία θέση προς τη φορά του ρολογιού.Τα blinds αυξάνονται συνήθως έπειτα από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα
  10. Όταν απομείνει μόνο ένας παίκτης στο τραπέζι, το βραβείο μοιράζεται και το παιχνίδι έχει ολοκληρωθεί.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια