Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ticker

6/recent/ticker-posts

Τι είναι τα Outs και πως τα υπολογίζουμε

 Τι είναι τα Outs και πως τα υπολογίζουμε 


Τι είναι τα ”outs” και πως τα υπολογίζουμε;

Για να γίνετε καλύτερος παίκτης πόκερ, πρέπει να δώσετε αρκετή σημασία στον ρόλο των μαθηματικών στο παιχνίδι. Η λέξη μαθηματικά μπορεί να τρομάξει τους παίκτες που ίσως σκεφτούν ότι δεν μπορούν ποτέ να πετύχουν στο πόκερ επειδή οι αριθμοί δεν είναι το ισχυρό τους σημείο, αλλά αν μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε, τότε δεν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα..

Η ικανότητα να μετράτε τα πόκερ οuts που συζητούνται σε αυτό το άρθρο είναι μια απλή, αλλά και κρίσιμη έννοια. Το να γνωρίζετε πόσα outs έχετε και πώς να τα υπολογίζετε σωστά θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για να γίνει καλύτερος παίκτης.

Τι είναι τα outs στο πόκερ

Ένας από τους πιο σημαντικούς όρους στο πόκερ. Είναι τα φύλλα που αν βγουν στο επόμενο άνοιγμα (turn – river) μπορούν να βελτιώσουν το χέρι σας. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε πως έχετε 9 ♥️ 8 ♥️ και το flop είναι Q ♥️ – 4 ♥️ – K♣️. Έχετε 4 κούπες και σας λείπει άλλη μία για να κάνετε χρώμα (flush). Τα φύλλα λοιπόν που θα σας δώσουν το χρώμα αποτελούν τα ‘‘outs’‘ που έχετε στη συγκεκριμένη παρτίδα. Άρα από την στιγμή που έχουν εμφανιστεί 4 κούπες και στο σύνολο υπάρχουν 13, αυτό σημαίνει πως απομένουν άλλες 9 κούπες που μπορούν να σας δώσουν το χρώμα. Οπότε, έχετε 9 outs! Υπάρχουν πολλές  περιπτώσεις όπου τα outs θα είναι ένας βασικός παράγοντας για τη λήψη των αποφάσεών σας.

Γιατί είναι τόσο σημαντική αυτή η πληροφορία;

Γνωρίζοντας τα outs που έχετε σε κάθε πιθανό σενάριο μπορείτε να πάρετε τις σωστές αποφάσεις για το αν θα συνεχίσετε σε μια παρτίδα η αν θα πάτε πάσο (call or fold). Ο σωστός υπολογισμός των outs μας δίνει πρόσβαση στην πιο σημαντική πληροφορία στο πόκερ. Πόσες πιθανότητες έχουμε να κερδίσουμε την παρτίδα. Από την στιγμή που γνωρίζεις τις πιθανότητες νίκης, μπορείς να κοιτάξεις το ποσό που υπάρχει στο pot και να πάρεις την σωστή απόφαση για το αν αξίζει το ρίσκο να ”κυνηγήσεις” τα outs που έχεις! Αυτό ονομάζεται pot odds και θα εξηγήσουμε παρακάτω πως υπολογίζονται. Ο μη σωστός ή ο καθόλου υπολογισμός των pot odds είναι μαθηματικά σίγουρο ότι θα σας κοστίσει μακροπρόθεσμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια