Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ticker

6/recent/ticker-posts

Συνηθισμένα λάθη από έναν αρχάριο

 


Συνηθισμένα λάθη από έναν αρχάριο 

Αν είστε αρχάριος, είναι καλό να γνωρίζετε για τα συχνά λάθη τα οποία μπορεί να σταθούν εμπόδιο στην επιτυχία σας. Ακολουθούν ορισμένα από τα πιο συνηθισμένα:

Η Πρώτη Παράβλεψη

Ας αρχίσουμε να μιλάμε για χρήματα. Στο πόκερ, κάποιοι άνθρωποι συνηθίζουν να ξεχνούν την δύναμη της τσέπης τους και γενικότερα της οικονομικής τους κατάστασης. Σε αυτόν τον γοητευτικό κόσμο του τζόγου, οι άνθρωποι συχνά γίνονται άπληστοι και είτε συμμετέχουν σε δύσκολες καταστάσεις είτε ξοδεύουν περισσότερα απ’ όσα μπορούν.

Για να το αποφύγετε αυτό, καλό θα είναι να ανεβαίνετε με αργούς ρυθμούς ξεκινώντας από χαμηλά όρια πονταρίσματος, μαθαίνοντας παράλληλα με μεγάλη προσοχή όλες τις τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε παραπάνω.

Το Δεύτερο Λάθος

Κακός χειρισμός χεριών. Όλοι παραδέχονται πως όταν κάθονται σε ένα τραπέζι δεν μπορούν να σταματήσουν να παίζουν συνέχεια. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πρέπει να παίζουν υποδεέστερα φύλλα γι’ αυτό κι εσείς επιλέξτε τα με προσοχή.

Η Τρίτη Γκάφα

Συχνά έχετε την τάση να δίνετε μεγάλη αξία στα φύλλα ίδιου χρώματος. Τέτοια φύλλα είναι σαφώς χρήσιμα στο παιχνίδι σας, όμως το σημαντικότερο απ’ όλα είναι η (αριθμητική) αξία τους. Πρώτα πρέπει να κοιτάζετε την αξία τους και ύστερα αν σχηματίζουν κάποιο ζεύγος. Το τελευταίο που θα πρέπει να σας ενδιαφέρει είναι το αν τα φύλλα αυτά είναι ίδιου χρώματος ή συνεχόμενα σε βαθμό.

Το Τέταρτο Λάθος

Οι πιθανότητες που δίνει το pot σε μια παρτίδα (pot odds) νομίζουν πολλοί πως είναι το Α και το Ω στο πόκερ. Ο υπολογισμός των πιθανοτήτων αυτών είναι ιδιαίτερα χρήσιμος, ιδιαίτερα όταν τις υπολογίζετε για να δείτε αν πρέπει να προσπαθήσετε να βελτιώσετε το φύλλο σας ή για να πάρετε κάποιου άλλου είδους αποφάσεις.

Ένας επαγγελματίας μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο πολύ γρήγορα και να δει ποια είναι η σωστή κίνηση ανά πάσα στιγμή. Όμως το παιχνίδι δεν σταματάει εκεί και δεν πρέπει να αφιερώνετε όλο σας το χρόνο στον υπολογισμό των πιθανοτήτων διότι παρόλο που πρόκειται για σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού, δεν μπορείτε να βασιστείτε μόνο σε αυτό.

Το Πέμπτο Ατόπημα

Παίζετε το δικό σας παιχνίδι και όχι των άλλων. Σε ένα τραπέζι, πολλοί παίχτες αρκετές φορές προσπαθούν να μοιάσουν σε άλλους και απλώς αντιγράφουν το στυλ των άλλων παιχτών.

Μερικές φορές μπορεί να θέλουν να μιμηθούν το στυλ κάποιων επαγγελματιών που είδαν στην τηλεόραση, με τραγικά αποτελέσματα πάνω στο παιχνίδι τους.

Μην με παρεξηγείτε, είναι πολύ χρήσιμο να παρακολουθείτε τους καλούς παίχτες και το πώς παίζουν αλλά αν δεν κάνετε σωστή ανάλυση σε κάθε παίξιμο, δεν θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα αν προσπαθήσετε να τους αντιγράψετε.

Αυτό που πρέπει να κατανοήσετε είναι τις στρατηγικές και τις ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού ώστε να πάρετε την δική σας προσωπική απόφαση.

Το Εκτο Λάθος

Υπέρμετρα συναισθήματα: Η ήττα είναι μέρος του παιχνιδιού, πρέπει να το πάρετε απόφαση. Κάποιες φορές θα χάσετε, άλλες θα πρέπει να αντιμετωπίσετε ενοχλητικούς αντιπάλους. Για να παίξετε καλά όμως θα πρέπει να διατηρείτε την ψυχραιμία σας και να αφήσετε έξω τα συναισθήματά σας αν αυτά μπορεί να σας κάνουν να πάρετε κάποιες λάθος αποφάσεις.

Στο πόκερ αυτό λέγεται tilt και η πλειοψηφία των παιχτών δεν μπορούν να καταλάβουν πότε έχουν «τιλτάρει» ώστε να σταματήσουν να παίζουν για λίγο. Το μόνο σίγουρο είναι πως κάποιος άλλος παίχτης θα δει πως έχετε τιλτάρει και θα το χρησιμοποιήσει προς όφελός του.

Σε μια τέτοια περίπτωση, κάντε ένα διάλειμμα, χαλαρώστε και σκεφτείτε το παιχνίδι πριν επιστρέψετε στο τραπέζι.

Η Έβδομη Παράβλεψη

Μην έχετε προκαταλήψεις. Στον κόσμο του πόκερ, η τύχη παίζει πάντα καθοριστικό ρόλο. Όμως, ο τρόπος με τον οποίο ένας παίχτης αντιλαμβάνεται την τύχη και τα αποτελέσματά της μπορεί να είναι επικίνδυνος. Μια μέρα μπορεί να τύχει να κερδίσετε πολλά χρήματα και να είχατε καθ'όλη την διάρκεια του παιχνιδιού ένα μικρό αντικείμενο πάνω στο τραπέζι.

Αν πιστέψετε πως κερδίσατε χάριν στο αντικείμενο αυτό, την βάψατε! Το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη μέρα πήγατε καλά δεν έχει να κάνει με το καινούριο σας γούρι. Το μόνο που μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε μέσα σε βάθος χρόνου είναι το δικό σας καλό παιχνίδι και τίποτε άλλο.

Ένας καλός παίχτης γνωρίζει τον παράγοντα τύχη και προσπαθεί να τον ελαχιστοποιήσει με το να παίρνει τις σωστές αποφάσεις ανάλογα με τις πληροφορίες που του παρέχονται σε κάθε παρτίδα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια