Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ticker

6/recent/ticker-posts

Βασική στρατηγική τουρνουά πόκερ



 Είναι σίγουρο πως μια ολοκληρωμένη στρατηγική τουρνουά δεν μπορεί να αναλυθεί σε μόλις δέκα βήματα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μία λίστα με δέκα βασικά βήματα, δεν μπορεί να είναι χρήσιμη.

Αυτές οι μικρές συμβουλές μπορούν να αφομοιωθούν μέσα σε λίγα λεπτά, και να μετατρέψουν ερασιτέχνες παίκτες σε έμπειρους εξασφαλίζοντάς τους μια καλή θέση σε τουρνουά

Ας δούμε λοιπόν δέκα μικρές συμβουλές για κάποιον που παίζει σε τουρνουά No Limit Hold’em .

# 1 - Παίξτε Συγκρατημένα στα αρχικά στάδια και στα χαμηλά blinds

Τα μικρά blinds στα πρώτα στάδια του τουρνουά δελεάζουν πολλούς παίκτες να παίξουν ένα χαλαρό παιχνίδι και να βλέπουν όλα τα φύλλα . Μην αφήσετε τον εαυτό σας πέσει στην ίδια παγίδα. Το αρχικό στάδιο ενός τουρνουά πόκερ είναι γεμάτο από τέτοιους παίκτες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάτσετε αναπαυτικά και να περιμένετε ένα δυνατό χαρτί. Έτσι και αλλιώς δεν θέλετε να σπαταλήσετε τις μάρκες σας σε φύλλα χωρίς πολλές προοπτικές από νωρίς στο τουρνουά, αφού σίγουρα θα σας χρειαστούν αργότερα.

# 2 – Αυξήστε την «επιθετικότητά» σας όσο ανεβαίνoυν τα blinds

Όσο υψηλότερα ανεβαίνουν τα blinds, τόσο πιο άμεση γίνεται η ανάγκη να τους τα κλέψετε για να παραμείνετε ανταγωνιστικοί στο παιχνίδι. Αν δεν είστε αρκετά τυχεροί ώστε να κερδίσετε αρκετές μάρκες , θα περάσετε το μεγαλύτερο μέρος του τουρνουά ανησυχώντας για το πότε θα σας σκάσουν πάλι τα blinds. Όσο πιο πολύ ανεβαίνουν τα blinds, τόσο πιο άμεση γίνεται η ανάγκη να τους τα «κλέψεις».Όσο περνάει η ώρα θα παρατηρήσετε ότι πολλοί παίκτες παίζουν πιο συντηρητικά. Προσπαθούν απλά να παραμείνουν στο τραπέζι μέχρι να τους σκάσει καλό φύλλο. Οι παίκτες αυτοί αποτελούν την τέλεια λεία για σας ώστε να τους κλέψετε τα blinds.

# 3 - Διατηρήστε ένα «υγειές» bankroll

Εάν θέλετε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες χρεοκοπίας, πρέπει το buy in σας να αναλογεί στο 1/ 50 των συνολικών σας χρημάτων. Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε «κάβα» $ 1.000, το πιο ακριβό τουρνουά που θα πρέπει να παίξετε δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα $20. Οι παίκτες που παίζουν σε τουρνουά πρέπει να έχουν ένα τεράστιο bankroll επειδή οι μεγάλες νίκες δεν έρχονται συχνά.. Αυτή η «κάβα» χρημάτων σας δίνει το περιθώριο να αντέξετε τις κακοτυχίες που θα προκύψουν ανάμεσα στις νίκες σας.

# 4 – Τα χαρτιά που σας βάζουν στη διαδικασία του κυνηγιού έχουν μικρότερη αξία

Όταν έχετε κάποιο μικρό ζευγάρι στα χέρια σας ή όταν κυνηγάτε ένα φύλλο συνήθως δίνετε τσάμπα μάρκες. Ακόμα και αν κάποιες φορές το φύλλο που κυνηγάτε ανοίξει, τα χρήματα που θα κερδίσετε στην μία παρτίδα θα ναι λιγότερα από αυτά που θα χετε χάσει στο σύνολο.

# 5 - Πιο καλό φύλλο απαιτείται για να κάνεις call παρά για να πας all in.

Η κεντρική ιδέα είναι ότι δεν χρειάζεται να έχεις τόσο δυνατό χαρτί για να πας all in όσο για να δεις ένα μεγάλο ποντάρισμα. Όταν παίζεις all-in, έχεις το πλεονέκτημα της επιθετικότητας και ως εκ τούτου υπάρχουν δύο τρόποι για να κερδίσεις το ποτ: να έχεις το καλύτερο φύλλο ή να κάνεις τον αντίπαλό σου να πάει πάσο. Όταν όμως κάνετε call, η μόνη δυνατότητα που έχετε είναι να κερδίσετε απλά το pot και αυτό μόνο αν το δικό σας φύλλο είναι το καλύτερο.

Αυτή η συμβουλή είναι σημαντική , όταν το τουρνουά βαίνει προς το τέλος και η πίεση που νιώθουν όλοι για να μαζέψουν μάρκες είναι μεγάλη. Περισσότερες μάρκες θα μαζέψετε πηγαίνοντας all-in παρά κάνοντας call σε μεγάλα πονταρίσματα.

# 6 – Kλέβουμε από αυτούς που οι μάρκες τους κυμαίνονται γύρω από το μέσο όρο μαρκών

Θα έχετε καλύτερη τύχη μπλοφάροντας τους παίκτες που ανήκουν στην «μεσαία τάξη» από το να μπλοφάρετε αυτούς που χουν πάρα πολλές μάρκες ή πολύ λίγες. Οι παίκτες με πολλές μάρκες δεν φοβούνται να κάνουν call και να σας δουν, επειδή έχουν το περιθώριο και να χάσουν κάποιες μάρκες. Οι παίχτες με μικρό αριθμό μαρκών θα κάνουν call στο ποντάρισμα σας μόνο και μόνο από απελπισία.

Οι παίκτες που ανήκουν στην μέση τάξη και οι μάρκες τους κυμαίνονται γύρω από το μέσο όρο μαρκών δεν είναι ακόμα αρκετά απελπισμένοι ώστε να δουν τα σκληρά σας πονταρίσματα, αλλά και οι μάρκες τους δεν είναι τόσες ώστε να βλέπουν πολλά χαμηλά πονταρίσματα. Αυτοί οι παίκτες είναι το πιο πιθανό να πάνε πάσο στις προκλήσεις σας. Επιτεθείτε σε αυτούς όσο πιο συχνά μπορείτε … θα σας απογειώσουν!

# 7 – Πώς παίζοντας sit n go θα βελτιώσετε τις επιδόσεις σας στο τελικό τραπέζι .

Οι παίκτες που παίζουν σε τουρνουά με πολλά τραπέζια έχουν πολύ λίγες ευκαιρίες να εξασκηθούν σε συνθήκες τελικού τραπεζιού και απλά όλη την ώρα παίζουν. Τα Sit N Go τουρνουά (SNGs) είναι το τέλειο μέρος για να εξασκηθείτε. Θα ξεκινήσετε με μια κατάσταση παρόμοια με το τελικό τραπέζι και στη συνέχεια θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πως πετούν οι παίχτες τους αντιπάλους τους έξω. Μπορεί ακόμα και να κερδίσετε κάποιο ποσό ενώ παράλληλα εξασκείστε.

# 8 – Κρατήστε σημειώσεις

Πάντοτε, να δίνετε προσοχή στους αντιπάλους σας και να κρατήσετε σημειώσεις. Όχι μόνο θα μάθετε πολύ χρήσιμα πράγματα για την τακτική τους , αλλά θα παραμείνετε στο παιχνίδι. Επιπλέον, θα εκπλαγείτε διαπιστώνοντας πόσο συχνά θα βλέπετε τους ίδιους παίκτες σε διαφορετικά τουρνουά.

# 9 – Σκέψου καλά από τι θέση μιλάς στο τραπέζι

Η θέση στην οποία πρέπει να μιλήσεις είναι ζωτικής σημασίας σε τουρνουά πόκερ, διότι αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα προσφέροντας έξτρα γνώση. Όταν είστε ένας από τους τελευταίους παίκτες που μιλάνε, έχετε ήδη δει πως έχουν κινηθεί οι αντίπαλοι παίχτες, αν έχουν ποντάρει, άλλα και το μέγεθος του πονταρίσματος.

# 10 - Παίξτε για να κερδίσετε

Οι επιδόσεις σας στα τουρνουά θα βελτιωθούν άμεσα αν παίζεται για να κερδίσετε και όχι για να βγάλατε χρήματα. Για παράδειγμα, ένα δημιουργήσετε τον δικό σας λόφο από μάρκες από νωρίς, μην χαραμίζετε τα φύλλα σας παίζοντας συγκρατημένα περιμένοντας πότε θα μπείτε στη λίστα με αυτούς που θα πληρωθούν. Χαλαρώστε και συνεχίστε να μαζεύετε μάρκες

Οι πληρωμές στα τουρνουά αξίζουν συνήθως για τους παίχτες που φτάνουν στο τελικό τραπέζι. Εάν παίζετε μόνο για να μπείτε σε αυτούς που πληρώνονται , θα παίρνετε χρήματα πιο συχνά αλλά τα ποσά που θα κερδίζετε θα είναι μικρά. Εάν όμως παίζετε για την 1η θέση, μπορεί να σας πετάξουν εκτός πιο συχνά αλλά σίγουρα όταν πληρωθείτε θα είναι και η καθολική αμοιβή σας για τις φορές που φύγατε νωρίς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια